Skip to content

Publicaties

Publicaties

Taking Steps Towards disability inclusive (sexual and reproductive) health. Deze publicatie over toegankelijke (seksuele en reproductieve) gezondheidszorg heb ik gemaakt in opdracht van SeeYou Foundation. Het bevat de geleerde lessen van het Every Life Matters Programma in Ethiopië, Mozambique en Rwanda. Ben je op zoek naar praktische tips en tools om inclusie te promoten binnen gezondheidszorgprogramma’s, dan ga je hier zeker inspiratie opdoen. (Alleen Engelstalige versie beschikbaar)

Training Toolkit Inclusive Health for Disability Inclusion Advisors. Dit trainingspakket voor toegankelijke gezondheidszorg is een bijlage van bovenstaande publicatie. Als je gezondheidspersoneel, managers, of community workers wilt trainen om hun dienstverlening toegankelijk te maken voor mensen met een handicap, dan kun je met deze manual direct aan de slag. (Alleen Engelstalige versie beschikbaar)

Count me In. Include people with disabilities in development projects
Een praktische handleiding die uitlegt wat inclusie is, hoe je een project inclusief maakt en welke stappen je kunt nemen om een toegankelijke organisatie te worden. De publicatie is in zeven talen beschikbaar, maar helaas (nog) niet in het Nederlands.

Inclusion works!
Geleerde lessen over inclusie van mensen met een handicap in een voedselzekerheidprogramma in Bangladesh. (alleen Engelstalige versie beschikbaar)

Leave No One Behind Een inspiratiegids over inclusie van gemarginaliseerde groepen in economische ontwikkeling. (alleen Engelstalige versie beschikbaar)

E-learning

E-learning Zelf aan de slag met het VN-verdrag Handicap

Samen met Bonnie Geus en Rinske van Duifhuizen heb ik een e-learning gemaakt voor ervaringsdeskundigen die in hun gemeente willen opkomen voor de rechten van mensen met een beperking of chronische ziekte. (Filmpjes met ondertiteling en Tolk NGT). De e-learning is onderdeel van het Niets Over Ons Zonder Ons Programma dat wordt uitgevoerd door de Alliantie VN verdrag (Ieder(in), LFB, Per Saldo en MIND).

Snelgidsen

Quick Guide Towards Disability Inclusive Sexual Reproductive Health and Rights: deze snelgids is ontwikkeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het toegankelijk maken van seksuele en reproductieve gezondheidsprogramma’s (Alleen beschikbaar in het Engels).

Quick Guide Towards Disability Inclusive Programme Monitoring: Wil je weten hoe je mensen met een handicap kunt meenemen in data verzameling? Dan is deze online snelgids over handicap-inclusieve dataverzameling en programmamonitoring een perfect startpunt. (Alleen beschikbaar in het Engels).

screenshot online publicatie: towards disability inclusive Programme Monitoring
https://www.dcdd.nl/resources/data-quick-guide/

Quick Guide Towards Disability Inclusive Humanitarian Action: Deze snelgids over inclusie van mensen met een handicap in humanitaire hulpverlening is gemaakt in opdracht van de Dutch Coalition on Disability and Development. De gids helpt projectleiders op weg om noodhulp en opvangprogramma’s voor vluchtelingen toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. (Alleen beschikbaar in het Engels)

cover of Quick Guide DCDD Towards Disability Inclusive Humanitarian Action. Including picture and Table of Contents: key concepts

Quick Guide Towards Disability Inclusive Education: Deze snelgids over inclusie van kinderen met handicap in het onderwijs bevat talloze praktische handvatten en tools voor docenten en schoolleiders om hun onderwijsprogramma’s toegankelijk te maken voor kinderen met een beperking (alleen beschikbaar in het Engels).

cover of Quick Guide DCDD Towards Disability Inclusive Education. Including picture and Table of Contents: key concepts